День зимового сонцестояння 2018

Автор: autor  |  24 Гру 2018 | розділ: Без категорії
1545381221_2269cfc7c80cc20484d3dc580b5148d1

У 2018 році найкоротшим днем року є 21 грудня. А в ніч з 21 грудня на 22 грудня розпочинається астрономічна зима, а також свято зимового сонцестояння.

Астрономи ж це явище пояснюють так: під час зимового сонцестояння у північній півкулі Землі Сонце найменший час залишається над горизонтом, займаючи найнижчу позицію над обрієм. У моменти сонцестоянь Сонце у своєму видимому русі по екліптиці найбільше віддаляється від небесного екватора і досягає найбільшого схилення, північного або південного. 21 і 22 грудня – найкоротші дні в році, а ніч з 21 на 22 – найдовша.

У сиву давнину, ще до запровадження християнства, наші пращури святкували в цей день «родини сонця», або «народження Коляди» – язичницького сонячного божества. Відсьогодні починали співати колядки – величальні пісні українських хліборобів. А ще казали: «Сонце повертає на літо, а зима на мороз».

Традиції цього дня 

Сьогодні – найкращий день для прибирання. Цього дня за традицією викидали всі непотрібні речі, щоб впустити більше чистої енергії.

Крім матеріального прибирання, не забудь очистити свою голову від брудних і важких думок. Це прекрасний день для медитації або молитви.

Цього дня відкриваються потужні енергетичні портали, а значить, можна зв’язатися з іншим світом і дізнатися про свою долю. На День зимового сонцестояння зазвичай ворожать.

У День зимового сонцестояння потрібно загадувати бажання. Добре потрібно просити Сонце про виконання бажання.

За традицією цього дня дітям дарують солодощі. Адже, подарунки невід’ємна частина будь-якого свята.

Прикмети на День зимового сонцестояння

  • Погода 21 грудня буде такою ж через десять днів. Якщо цього дня почнеться завірюха, то Новий рік буде таким же сніжним.

  • Іній на гілках – наступного сезону буде дуже багатий урожай.

  • Якщо в цей день зрізати вишневу гілочку і вона зацвіте до Різдва, то майбутній рік нас обдарує ягодами.

  • Безвітряна погода говорить про те, що буде багатий фруктовий урожай.

  • Якщо хочеш багатий урожай, то потрібно потрясти плодове дерево цього дня.

  • Дощ говорить про мокру весну.

Коментування закрито.


Новини обкому профспілки працівників освіти і науки (proncv.org.ua):

Fatal error: Call to undefined function RSSImport() in /sata1/home/users/proncv1/www/hotyn.proncv.org/wp-content/themes/Paradise/index.php on line 51